Abonare Newslettersubmit

A.D.M.

                                    A.cademia D.e M.unte

       Incepand cu luna noiembrie, pe o perioada de aproximativ sase luni, in cadrul proiectului Ia A(l)titudine”, se va desfasura al sase-lea sezon al Academiei de Munte”.
Aici aveti sansa de a va completa cunostintele de alpinism clasic si hibernal, schi de tura, rafting, canyoning, speologie, supravietuire, tehnici de prim ajutor si altele.
Membrii asociatiei si colaboratorii acesteia vor sustine in regim de voluntariat cursuri teoretice si workshop-uri de initiere in tainele activitatilor outdoor.

Academia de munte este o scoala educativa la care se poate inscrie orice persoana care iubeste natura, considerandu-se ca toti cursantii au un nivel zero de pregatire, indiferent de experienta montana acumulata anterior.
O data pe luna are loc o aplicatie, adica expeditie pe munte de 2 zile (de regula in weekend) pentru a pune in practica cunostintele teoretice acumulate la cursuri.

Aplicatiile se vor desfasura in muntii Rarau, Ceahlau, Hasmas, Rodnei, Piatra Craiului si altii. Costurile aplicatiilor, adica transport, cazare si masa, vor fi suportate de catre cursanti. Acestea vor varia in functie de zona unde se desfasoara aplicatia si de tipul de cazare (cabana / cort). Mai multe detalii vor fi furnizate pe parcursul cursului.       La finalul scolii cursantii vor sustine un examen practic si unul scris (dupa terminarea cursurilor si aplicatiilor). Celor admisi li se va elibera diploma de absolvire a academiei de munte AGB. Odata obtinuta, diploma de absolvire confera urmatoarele drepturi cursantilor:    - se pot inscrie in asociatie cu statutul de membru aderent, beneficind astfel de acces la baza materiala si de reduceri la excursiile organizate de asociatie.
– pot urma cursuri de specializare organizate de asociatiile partenere, in baza cunostintelor acumulate si a recomandarii noastre.
– pot urma cursurile scolii de pregatire si formare de monitori, avand ocazia sa ajunga monitori pentru scolile montane urmatoare.

      Varsta minima este de 16 ani. Inscrierea se face prin completarea formularului descarcabil de aici. Acesta va fi ulterior trimis la adresa de email bucovinaguides@gmail.com sau va fi predat la prima intalnire. Daca v-am starnit curiozitatea, va asteptam in fiecare an cand incepem o editie noua in luna noiembrie, in  incinta magazinului DECATHLON Suceava unde are loc si prima intalnire. Ai ratat-o, nu-i nimic, urmareste-ne pe facebook sau contacteaza-ne si te astepam la urmatoarea intalnire. Pornind de la premisa ca “o imagine face cat 1000 de cuvinte”, va prezentam un montaj video de la Aplicatia Finala a celor care au terminat  ACADEMIA DE MUNTE.Academia de munte se desfasoara in parteneriat cu OutdoorTheWorld Magazinul DECATHLON Suceava si Carpathis, carora le multumim pe aceasta cale pentru sprijinul acordat.